Staalnameplannen: Hoe kunnen agro-food bedrijven het toepassen van staalnameplannen optimaliseren?

PAST EVENT

Staalnameplannen vormen een belangrijke tool om de werking van de Food Safety Management System (FSMS)/Quality Management System (QMS) te verifiëren in de agro-food bedrijven. Er zijn verschillenden staalnameplannen en elke staalnameplan heeft een specifiek doel. Het is belangrijk om rekening te houden met het doel van de staalnameplan en om staalnameplan goed in te plannen binnen de FSMS/QMS van het bedrijf.  De scope van de staalnameplannen zijn microbiologische en chemische (contaminanten en residuen) gevaren.

Het is de bedoeling om tijdens deze studiedag de volgende thema’s toe te lichten en te bespreken:

  • De rol van staalnameplannen in het kader van FSMS/ QMS.
  • De kenmerken (het doel, het link met wetgeving, de statistische achtergrond, beperkingen, de voor- en nadelen) van de verschillende staalnameplannen
  • Risicogebaseerde staalnameplannen – methodiek en presentatie van verschillende methoden uit de praktijk en de autocontrolegidsen.
  • Concept van trendobservatie en trendanalyse voor verwerking van resultaten
  • Oefeningen betreffende staalnameplannen & bespreking eigen case-study van de deelnemers.

We organiseren een volle dag opleiding in kleine groepen (10 personen) zodat interactie en discussie mogelijk is. Doelgroepen zijn kwaliteits- en aankoopverantwoordelijken in de agro-voedingsindustrie. Certificaat van deelname wordt voorzien.  Deelnemers kunnen hun eigen staalnameplan ter discussie mee nemen als ook specificaties betreffende 1 grondstof en 1 eindproduct om oefening te maken.

Practical info

WHEN

Apr 02

09:00 - 16:00

WHERE

Technologiepark 90, Zone A6b, 9052 Zwijnaarde

LANGUAGE

Dutch